Verborgen in Manhattan

Het heeft jaren geduurd voordat ik het zelf ontdekte….en nog steeds lees of zie je weinig mensen die het kennen en dus bezoeken. Terwijl het écht de moeite waard is! Wat? Stone Street!

Stone Street is een – bijna Europees aandoend – straatje in het Financial district van  Manhattan, dus helemaal in het zuiden. Het ene moment loop je tussen de wolkenkrabbers die je hier volop aantreft, het volgende moment lijkt het als of je de geschiedenis instapt! Het straatje zelf heeft de bekende cobble stones en is in feite een aaneenrijging van restaurants en barretjes. Het is dan ook een prima plek om wat te drinken aan het einde van de middag of om bijvoorbeeld ‘s-avonds wat te eten. Verwacht geen al te grote culinaire uitspattingen maar eerlijk recht toe rechtaan eten.
Ik vind Stone Street met name geschikt voor mooie dagen zodat je buiten kunt zitten. Als dit niet mogelijk is vind ik de sfeer toch anders.

Een bezoek aan Stone Street kun je prima combineren met andere downtown Manhattan activiteiten zoals een bezoek aan Wall Street, South Street Seaport (er wordt hard gewerkt om de schade ontstaan na hurricane Sandy te herstellen en inmiddels is het weer écht leuk om die kant op te gaan!), het WTC of Battery Park waar de ferries naar het Vrijheidsbeeld vertrekken.

Ik reis – sowieso – het liefste per fiets op Manhattan; Stone street en de andere activiteiten zijn allemaal prima op deze wijze bereikbaar!

2016-06-06-15-09-46

2016-06-06-15-02-19

2016-06-06-16-59-27