Top 5 herfst activiteiten New York

Weten wat je in New York moet doen in de herfst? Geen idee? Wat denk je van onze top 5! Succes gegarandeerd.

1- Central Park
Inkoppertje natuurlijk! De herfst met al haar kleuren komt prachtig tot zijn recht in dit immense park. Kijk even naar het weerbericht van tevoren en hup dat park in! Het is er prachtig op dit moment.

2- Hot Chocolate
Een lekkere wandeling kun je natuurlijk het beste afronden met een kop warme chocolademelk. Aangezien er in New York op (bijna) elke straathoek een Starbucks zit, is die ‘hot chocolate with whipped cream’ nooit ver weg. En don’t worry, ook bij de andere koffie zaakjes hebben ze ze, mocht er geen Starbucks in de buurt zijn.

3- Halloween
In tegenstelling tot Nederland wordt Halloween in de Verenigde Staten groots gevierd. En zo ook in New York. Als je door de wijken loopt waar je met name woonhuizen aantreft – zul je met enige regelmaat een volledig versierd huis aantreffen. Goede wijken? Upper West Side, Brooklyn (Heights) en de West Village.

4- Macy’s Thanksgiving Parade
De herfst is ook de tijd van de grote Macy’s Thanksgiving Parade! Dit jaar op 22 november, dus mocht je in de stad zijn, ga zeker kijken! De parade bestaat uit grote ballonnen met allerlei figuren. Aanrader!

5- Haardvuur
Het kan in de herfst al aardig guur zijn in New York. Wil je even op een stijlvolle manier opwarmen? Ga dan naar het Campbell Apartment vlakbij/in Grand Central Terminal. Het is ondanks wat de naam doet vermoeden geen apartment maar een hele leuke bar annex restaurant, mét een grote open haard. En, hij is bij het grote publiek nagenoeg onbekend! Genieten!