New York: top 25 things-to-do voor ervaren New York reizigers

Onlangs publiceerden we de top 25 dingen die je moet doen als je in New York bent.

Maar als ervaren New York reiziger had jij ze natuurlijk (bijna) allemaal gezien! Ben jij die ervaren New York reiziger die de stad al vaker heeft bezocht? Dan is wellicht de volgende top 25 voor jou meer op zijn plaats.

Heb je de meer mainstream toeristen bezienswaardigheden in New York gezien en wil je eens verder kijken dan Manhattan? Dan is deze lijst wat voor jou!

1. Muurschilderingen – murals – bekijken in Brooklyn. In Manhattan heb je -zeker rondom Little Italy wel wat leuke muurschilderingen – maar in het gebied ten noorden van Williamsburg, vind je in het industriële gedeelte van Brooklyn hele mooie exemplaren.
2. Een drank je doen op een Rooftop. Ja graag maar dan wel op de rooftop van het 1 hotel in Brooklyn met een prachtig uitzicht op Manhattan – meer rooftop bars
3. Skip de toeristenboten. Te duur, bekende routes. Neem een NYC ferry voor slechts $ 2.75 en laat je als een local tussen Manhattan en de andere boroughs van New York varen.
4. De Roosevelt Tramway nemen naar het gelijkwaardige Roosevelt Island. Hij ligt wat verstopt aan de oostkant van Manhattan maar ik weet zeker dat je hem kunt vinden.

5. Volgens de Italianen vind je het echte Little Italy in de Bronx. Pak de metro of nog beter de trein vanaf Grand Central Terminal en stap uit op Fordham University. Vanaf hier is het een klein stukje lopen naar Arthur Avenue. Je kijkt je ogen uit!
6. Hij is wel toeristisch maar veel mensen slaan hem over omdat het redelijk veel tijd kosten. Maar met de Circle Line vaar je in ruim 3 uur rondom Manhattan en kom je ook op plekjes waar je zeker nog niet bent geweest. Meer dan de moeite waard. 
7. Een baseball wedstrijd van de New York Yankees bijwonen in de Bronx – of liever de New York Mets? Dan richting Queens!
8. Een Jazz club bezoeken, veel groter gaat je New York gevoel niet worden. Wel van tevoren even reserveren en kijken wie er spelen. Aanrader is wat mij betreft de Blue Note dat lekker centraal in Manhattan ligt.

9. Als we toch even de muzikale kant opgaan: Een gospelkoor zien swingen in Harlem moet je natuurlijk eens van je leven gezien hebben. Er zijn meerdere aanbieders dus kijk even rustig op internet rond welke het beste bij jou past. 
10. Heb je al geschaatst in NY? Schaatsen op een van de schaatsbanen die New York in de winter rijk is, is natuurlijk super! De keuze is groot, o.a. Central Park, Bryant Park en Rockefeller Center.
11. De parken van New York zijn prachtig. Kijk eens verder dan Central Park en bezoek Prospect Park, het grootste park van Brooklyn. 
12. Coney Island is hét strand van New York. Met de Q train ben je in iets meer dan een half uur vanaf Midtown hier. Een fantastische ervaring niet op de laatste plaats door de grote culturele diversiteit van het publiek. Je kijkt je ogen uit!
13. Eataly is de food bestemming van New York. Hou je van Italiaans eten dan is dit jouw plek. De vestiging bij Madison Square Park is de place to be.

14. Golfen? Zeker! Chelsea Piers is het sportcentrum van Manhattan met zelfs een driving range, alsof je je golfballen recht de Hudson River inslaat! 
15. Een legendarisch broodje Pastrami eten bij Katz Delicatessen op East Houston street net als in de filmklassieker ‘When Harry met Sally’ . Een waarschuwing vooraf, dit zijn American-size broodjes als je begrijpt wat ik bedoel! 
16.Met de ferry naar Governors island varen – alleen in de zomer – en daar lekker picknicken en liggen in een hangmat met zicht op de Manhattan skyline.
17. De fabuleuze en totale over-the-top kerstversieringen bekijken in Dyker Heights, Brooklyn.

18. Rondkijken in Williamsburgh en begrijpen waarom dit al jaren de hotste buurt van New York is. Ga eens kijken bij Smorgasburg – dé eetbestemming in Brooklyn.
19. Brooklyn Bridge maar dan anders: In plaats van halverwege de Brooklyn Bridge terug te keren naar Manhattan; pak je de subway naar Brooklyn en loop je via Dumbo – wat staat voor Down Under the Manhattan Bridge – over de Brooklyn Bridge weer richting Manhattan. 
20. Bezoek een sportevent of een concert in het legendarische Madison Square Garden – of zoals de New Yorkers zeggen, ‘the Garden’ of MSG. Dit New Yorkse icoon is de thuishaven van zowel de New York Rangers (ijshockey) als de New York Knicks (basketbal).

 

21. De klassieke foto maken van de bovengrondse subway met New York op de achtergrond? Neem Subway line nummer 7 richting Queens!
22. Bezoek Stone Street en ervaar hoe New York er lang geleden uit heeft gezien. Nu omgetoverd tot een straatje met leuke horeca, waan je jezelf honderden jaren terug in de tijd.
23. Bezoek de charging Bull van Wall street en verwonder je over alle Aziaten die het standbeeld even op een delicate plek wensen aan te raken. En ja, loop dan ook maar even langs Wall Street zelf.
24. Bezoek de grote ondergrondse winkelcentra die je bij de Freedom Tower vindt, de Oculus – hartstikke nieuw en al redelijk bekend – en het minder bekende Brookfield place gewoon stug doorlopen richting de Hudson – met een leuk foodcourt op de eerste verdieping!
25. Bezoek het foodcourt onder Grand Central terminal met o.a.. een Shake Shack maar daarnaast nog vele andere eetgelegenheden.

Bij From New York hebben we ook een lijst van 25 dingen te doen gemaakt als je New York nog niet zo vaak hebt bezocht.