Het andere New York: Little Italy in de Bronx!

Het stond al jaren op mijn lijstje: het échte Little Italy bezoeken! En dan bedoel ik niet het Little Italy op Manhattan dat steeds verder in de knel komt te zitten door de opmars van Chinatown, maar dat andere Little Italy in de Bronx! Nieuwsgierig geworden door een filmpje dat liet zien dat het eten daar echt geweldig moest zijn, kwam het moment om die kant op te gaan toch steeds dichterbij. Echter, je bent wel even onderweg dus het kostte even wat voorbereiding!

Uiteindelijk bleek dat de trein de snelste en meest comfortabele manier was om er te komen. Dus begaven we ons richting Grand Central Terminal om daar op zoek te gaan naar de Metro North Line  die ook nog eens zou stoppen op redelijke loopafstand van Little Italy in de Bronx. Dat bleek niet heel moeilijk te zijn en al snel waren we onderweg. De trein rijdt het grootste deel van Manhattan ondergronds, om uiteindelijk in (Spanish) Harlem bovengronds te komen.

Het valt eigenlijk al direct op dat het hier allemaal wat minder mooi en shiny is dan wanneer je je meer naar het zuiden in Manhattan begeeft.

Uiteindelijk kwamen we in onze bestemming Fordham uit. Het New York dat je dan aantreft is toch echt heel anders dan in Manhattan of zelfs Brooklyn of Queens.
Het is allemaal wat ruiger en ruwer, maar zonder dat het onveilig voelt of in de praktijk bleek te zijn.

Het was een kleine wandeling van ongeveer 10 minuten om bij Arthur Avenue te komen. Arthur Avenue, tussen de 183e en 187e straat,  is het centrum van Little Italy in de Bronx.

De omvang van het gebied is zeer overzichtelijk omdat het feitelijk maar 4 blokken zijn. Er zijn vele restaurants, food markets en winkeltjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan en waar je je ogen uitkijkt.
Uiteraard hebben we wat gegeten en de Italiaanse espresso uitgeprobeerd!

De slager ziet er toch echt anders uit dan bij ons. Uiteraard veel orgaanvlees, schapenkoppen, tot aan hele varkentjes aan toe!

Nadat we uitgekeken waren op Arthur Avenue zijn we teruggelopen en de omliggende buurt bij het Fordham station verkend.
Je vindt hier feitelijk geen andere toeristen, dus dat levert een hele andere ervaring in New York op. We maakten de volgende foto’s die een goed beeld geven van de buurt en de atmosfeer.

Al met al was het een leuke ervaring die ons uitnodigt om tijdens bezoeken aan New York verder te kijken dan de geijkte must-sees in Manhattan!

 

Foto’s: FromNewYork.nl