De stad opsnuiven…

Wat doe je dan zoal in New York? Deze vraag krijg ik heel vaak als we weer – sorry! – naar New York gaan.
En meestal gevolgd door de opmerking:  Je hebt toch alles al gezien!

Waar en niet waar zou ik willen zeggen…. De bekende toeristische attracties in New York hebben we natuurlijk allemaal al gezien. Ik blijf het daarentegen heel leuk vinden om deze te blijven bezoeken. Maar de echte charme van New York zit hem voor mij in het ‘gewoon’ door de stad slenteren/dolen en het gewone New York te zien. En geloof me, dan zie je elke keer nieuwe dingen die deze stad zo fantastisch maken!

Wat kom je dan zoal tegen? Om te beginnen het doorkijkje zoals hierboven. Al fietsend (ja! je moet fietsen in New York!) – richting Brooklyn gingen we de Williamsburg Bridge op. Toen het fietspad net wat hoger dan de straat was, kregen we dit uitzicht op de East Village cadeau! Geen bekende straat, geen buurt die veel mensen bezoeken, maar wel héél mooi!

2016-06-02-10-32-55-2

Op 5th avenue – waar anders – maakten we deze foto! Dit is natuurlijk op en top New York: bill boards én een taxi. Ik vind 5th sowieso leuk, winkels kijken, mensen kijken..top!

2016-06-04-09-52-49-2

En dan natuurlijk de reclames en merken die je bij ons minder of niet ziet! Deze bier truck van Budweiser ziet er toch fantastisch uit? We kwamen hem tegen terwijl we over Broadway vanaf Times Square naar Union Square wandelden. Dat is overigens één van mijn favoriete wandelingen op Manhattan. We kwamen deze truck tegen bij 23rd street waar je ook Eataly en de bekendste Shake Shack vindt.

2016-06-05-15-31-30

Het Meatpacking is nog steeds één van de hipste wijken van de stad waar ik graag doorheen wandel. Op het moment – herfst 2016 – wordt er op veel plaatsen gebouwd en/of gerenoveerd. Onlangs is Spice Market – een top aziatisch restaurant – gesloten. Ik ben benieuwd wat hier nu gevestigd gaat worden.

2016-06-02-14-39-38-1

En deze kom je op iedere wandeling wel een keer tegen! Wat zijn ze mooi zeg de trucks van het FDNY! Deze was uitgerukt voor een (klein) ongeluk tussen 2 personenauto’s. Naar goed New York’s – of zelfs Amerikaans – gebruik, wordt er dan uitgerukt met groot materieel! Het lijkt mij vaak wat overbodig maar het geeft wel mooie plaatjes!

2016-06-04-12-54-49

Deze maakten we terwijl we vanuit het Meatpacking district over de Highline weer naar het noorden liepen. De Highline moet je natuurlijk sowieso doen! Toen ik er een kleine 10 jaar geleden voor de eerste keer liep was ik nog niet direct overtuigd, maar sindsdien kom ik er tijdens ieder bezoek en het lijkt wel of het steeds mooier wordt. Vooral de doorkijkjes – zoals op de foto – zijn vaak verrassend mooi!

2016-06-05-16-18-26

Eén van mijn favoriete wijken die door velen wordt vergeten bij een bezoek aan New York: Little Italy! De buurt staat al tijden onder druk van de steeds verder oprukkende chinezen in Chinatown, maar dat wat overblijft is echt fantastisch! Wat een atmosfeer op straat!

2016-06-01-12-55-43

En uiteraard steken we tijdens onze bezoeken aan New York regelmatig de East River over om ook Brooklyn en zelfs Queens te bezoeken. Brooklyn staat natuurlijk bekend om zijn ‘Brownstones’ zoals het type huizen dat je hier veel vindt liefkozend worden genoemd. Het zijn de duurdere wijken aan deze kant van de rivier om te wonen en het waarom daarvan is denk ik helder: prachtige huizen in dito straten!

2016-06-01-11-29-32-1

En uiteraard vergeten we de klassiekers niet te bezoeken en fotograferen! Deze foto van de Manhattan Bridge – genomen vanuit DUMBO in Brooklyn – kennen velen! Zie je het Empire State Building in de pijler van de brug?

 

Foto’s: Alle foto’s copyright van From New York