American Museum of Natural History

Er zijn van die dagen dat het ook in New York met bakken uit de hemel komt. En een blik op de Amerikaanse equivalent van Buienradar voorspelt weinig goeds! Dat zijn de dagen dat ik mijn bezoeken aan musea spontaan plan. Afgelopen januari hadden we weer eens zo’n dag, dus besloten we richting de Upper West Side te gaan en het American Museum of Natural History te gaan bezoeken. De makkelijkste manier – zoals eigenlijk altijd in Manhattan – is om met de metro te gaan. Deze stopt letterlijk voor de deur dus ver lopen is het dan niet – het regende immers!

Het museum is zo immens groot dat het je niet lukt om in 1 dag alles te zien. Direct bij binnenkomt wordt je begroet door een enorme dinosaurus. De collectie dinosaurussen is zeer uitgebreid en voor mij persoonlijk ook één van de hoogtepunten. Maar ook de verschillende zalen met Afrikaanse dieren en uiteraard de enorme walvis die aan het plafond hangt in de Oceanen afdeling, mag je niet missen.

Dus, is het slecht weer tijdens je bezoek aan New York, of hou je gewoon van musea? Bezoek dan zeker eens het American Museum of Natural History. Al wat voorpret nodig? Check de website op www.amnh.org!

De Metrostop die je moet hebben!

De olifanten in de sectie African Mammals

De verschillende vergezichten met opgezette dieren zijn indrukwekkend!