TAO Downtown, misschien….

De verwachtingen zijn hoog gespannen als ik een aantal maanden geleden voor de eerst keer één van de twee TAO restaurants in New York City ga bezoeken.

Via Via heb ik al mogen vernemen dat zowel de omgeving als het eten zelf van zeer hoog niveau zijn. Ik ben dus helemaal klaar voor de TAO experience zoals dat in New York heet!

Om maar direct de ervaring te delen: TAO Downtown voldoet op alle mogelijke manieren aan de verwachtingen!

Om te beginnen met het menu: fantastisch! De koks hier verstaan hun vak uitstekend en de Aziatische keuken die hier wordt geserveerd is heerlijk. Sushi, Dim Sum, Noodles….de kaart is uitgebreid en de gerechten van hoge kwaliteit.

TAO Downtown dan als ‘venue’ oftewel ‘hoe ziet het eruit?’ Kijk zeker even de video die ik onderstaand heb geplaatst: dit geeft je een idee. TAO Dowtown houdt het midden tussen een nachtclub en een restaurant. Je komt in feite ‘boven’ binnen waarbij je uitzicht hebt over het gehele restaurant inclusief DJ booth en gigantische boeddha! Ik raad je aan één van de tafels in het middengedeelte op de ‘trappen’ te reserveren aangezien je daar het beste het hele restaurant kunt overzien. Uiteraard – zoals op bijna alle populaire plekken in NY – van tevoren reserveren!

 

Na het eten zin om te stappen? TAO Downtown heeft naast het restaurant ook een nachtclub gedeelte: hiervoor moet je wel eerst naar buiten om apart toegang te krijgen.
Je vindt TAO Downtown op de rand van het Meatpacking District bij tal van andere restaurants en nachtclubs zoals Cielo, Gansevoort, Le Bain dus mogelijkheden genoeg om de avond/nacht verder in te vullen!

En wat betreft TAO Dowtown, misschien…..wel het mooiste restaurant van New York!

Bekijk ook onderstaande foto impressie!

foto’s: From New York behalve de laatste foto: TAO website