One World Observatory

VIDEO: De lift omhoog en omlaag zijn al fantastisch!

Na vele jaren bouwen aan de Freedom Tower, is een aantal jaar geleden het observatie deck open gegaan. Het observatie deck heet officieel One World Observatory en is wat mij betreft de plek met het mooiste uitzicht over Manhattan, de 5 bouroughs en uiteraard de baai van New York.

Maar geloof me, het uitzicht is niet het enige dat tot de verbeelding spreekt. Als je er bent geweest, weet je waar ik het over heb: de lift omhoog en omlaag! Wat een belevenis.

Omhoog ga je als het ware vanuit het verleden naar het heden en zie je New York City voor je ogen gebouwd worden. De wanden van de liftcabine zijn allemaal schermen dus de 3D beleving is fantastisch!

En hoe realistisch die 3D beleving is merk je als je weer naar beneden gaat! De schermen laten je geloven of je écht uit de Freedom Tower breekt en vervolgens vlieg je door de skyline van Zuid Manhattan naar beneden. Ik werd er zelfs een tikkeltje misselijk van! Maar eind goed, al goed: aan het einde ‘land’ je weer veilig in de Freedom Tower. 

Weten hoe dit voelt? Check onderstaande video! Amazing, nietwaar?!

Top 10 New York City
Dit is de top10 must-sees als je in New York bent.

De rooftops van New York
Lees welke rooftops je deze zomer wel moet bezoeken!

The Vessel – Nieuw!
Beleef de nieuwste attractie van New York hier.