Top 10 New York City

US News maakte een overzichtje van de must-sees als je New York bezoekt. Dit is de top 10 met ‘best things to do in New York City’. Toch wel een verrassend lijstje met uiteraard een aantal gevestigde namen, maar ook wat opvallende afwezigen. Maar ook een aantal must-sees die wij bij From New York niet hadden verwacht.

1. Central Park

Central Park! Park, museum, concert zaal...het grootste park van New York heeft het allemaal. Wat het jaargetijde ook is, winter, lente, zomer of herfst, het park is altijd mooi!

2. 9/11 Memorial

De 9/11 memorial is een steunbetuiging aan de bijna 3.000 slachtoffers die hier vielen. Na al die jaren voelt deze plek nog steeds beladen.

3. Broadway & Times Square

Je eerste keer New York of de zoveelste keer: je moet altijd (weer) een keer op Times Square en Broadway rondkijken en je verbazen over alle lichtreclames en de mensenmenigte!

4. Metropolitan Museum of Art

Niet het meest genoemde museum van New York - dat is toch vaak het Guggenheim - wel boordevol meesterstukken met uiteraard de indrukwekkende Egyptische collectie!

5. American Museum of Natural History

Altijd leuk! Het American Museum of History heeft misschien wel de grootste collectie dinosauriërs ter wereld. En ook de andere - veelal interactieve - collecties zijn meer dan de moeite waard!

6. Empire State Building

Ooit het hoogste gebouw van New York City, inmiddels meer dan 100 jaar oud en 'still standing strong'. Het visitor deck geeft je een fantastisch uitzicht op met name de zuidkant van Manhattan!

7. Lincoln Center

Het Lincoln Center aan de Upper West Side is het epicentrum voor kunst en cultuur in New York. Dans, muziek, film, opera...het aanbod is zeer groot!

8. Vrijheidsbeeld

Het symbool van New York dat het hele jaar door grote aantallen bezoekers trekt. Vergeet zeker niet om ook Ellis Island te bezoeken. De verhalen van de immigranten zijn indrukwekkend.

9. Grand Central Terminal

Dit prachtige treinstation stond op de nominatie om gesloopt te worden. Gelukkig is dat voorkomen en kunnen we nog steeds genieten van al haar grandeur. Shoppen, reizen, eten...het kan allemaal!

10. Museum of Modern Art

Kunstliefhebber of niet, het Moma - Museum of Modern Art - is zeker de moeite van een bezoek waard. Dit Midtown museum biedt naast uitdagende architectuur ook inzicht in de hedendaagse cultuur.