New York in foto’s zoals je nog niet eerder zag

Bijzonder? Jazeker!

Soms zie je via via foto’s voorbij komen waarvan je denkt, wauw die zijn echt bijzonder. Dat gevoel had ik direct bij de foto’s van Elske Hazenberg [Facebook  en  Instagram]. 

Deze dame kijkt anders de wereld in dan de meesten van ons. Maar goed daar is ze dan ook fotografe voor. 

Waar dat toe leidt? Kijk zelf maar! Haar foto’s van New York zijn adembenemend, spannend en hebben vaak een duidelijke persoonlijke touch van degene die op de foto’s staat!

We hebben van Elske een selectie van foto’s ontvangen die de moeite waard zijn om aan jullie te tonen. Wist je dat de meeste foto’s gewoon met een iPhone zijn gemaakt?

Geniet ervan, ze zijn prachtig!

 

Up Close & Personal

Een element dat in veel foto’s terugkomt is de geringe afstand die de fotografe gebruikt om de foto’s te maken. Je kunt de atmosfeer die zo kenmerkend is voor New York bijna voelen als je naar de foto’s kijkt.

Je vraagt je als toeschouwer af of de foto’s in scene zijn gezet of dat de fotografe spontaan heeft afgedrukt. Bij sommigen lijkt het overduidelijk een kwestie van het moment pakken, maar bij anderen lijkt de fotografe degene die op de foto staat toch echt even aangesproken te hebben.

Het effect is echter vaak hetzelfde, het levert beelden van New York op die enerzijds bekend zijn maar anderzijds toch anders zijn dan je gewend bent. Meer foto’s uit de categorie Up Close & Personal vind je hier.

 Street life

De categorie ‘Street Life’ staat voor foto’s die kenmerkend zijn voor New York City.

Sommigen bekend – jazeker ook de Brooklyn Bridge staat erop – anderen onbekend – maar zeker niet onbemind. 

De kenmerkende elementen van een foto van Elske Hazenberg zijn ook hier duidelijk aanwezig. 

We hebben een aanvullende selectie gemaakt voor de categorie Street life .

 

Typical New York

In deze categorie verwacht je zomaar de geijkte New York foto’s die je wel vaker op Sociale Media en Internet tegenkomt. Maar niets is minder waar. Als je door de ogen van Elske Hazenberg kijkt, zie je de wereld net even iets anders.

En dat resulteert in een aantal foto’s die we als opschrift hebben meegegeven ‘Typical New York’ maar dan nét even iets anders. 

 

Car Junkyard

Daar waar de gemiddelde New York bezoeker  trouw alle ‘standaard’ bezienswaardigheden bezoekt, zijn er anderen die duidelijk buiten de gebaande paden gaan.

De foto’s uit de categorie ‘Car Junkyard’ laten een stukje vergane glorie van New York zien. Zo hip en happening – en zeker schoon en veilig – was New York lang niet altijd. In de – toch nog recente – jaren 80 zag de stad er heel anders uit. Deze categorie geeft je – zijdelings – een indruk van die tijd.

 

Black & White

Persoonlijk vind ik de meeste foto’s wat vlakker worden op het moment dat ze van kleur worden omgezet naar zwart wit. En dan bedoel ik niet de traditionele zwart-wit gemaakte foto met de gele taxi. Dat cliché hebben we inmiddels allemaal te vaak gezien.

Dat het ook anders kan bewijzen deze foto’s. Het zijn er slechts enkelen maar wat zijn ze mooi.

Meer zien van de fotografe Elske Hazenberg? Hier vind je haar Facebook pagina en Instagram. [Facebook  en  Instagram]

Meer van From New York zien? [meer]