Juliette Williamsburg

Juliette – Williamsburg

Waarschijnlijk is Williamsburg het meest gehypte stadsdeel van New York van de afgelopen jaren. Na de enorme opknapbuurt – dat noemen ze hier ‘gentrification’ -of wellicht zelfs ervoor, is dit één van de hipste wijken van de stad geworden. Williamsburg – dat zich recht tegenover Midtown bevindt, is een smeltkroes van hippe winkeltjes, leuke restaurants en bars en links en rechts behoorlijk wat industriële – oude – elementen. 

Eén van restaurants waar ik het liefst kom is het Franse Juliette dat zich op korte afstand van het metro station van Bedford Avenue bevindt. Het restaurant komt in mijn ogen het meest tot zijn recht in de zomer als het fantastisch vertoeven is op het dakterras. 

De kaart van Julliette is klassiek Frans bistro eten met een kleine twist richting de Amerikaanse keuken. Denk hier aan klassiekers zoals Duck Confit en Steak Tartare. Juliette is prijstechnisch voor New York zeker niet duur. Ik zou het classificeren als een middenklasse restaurant. 

Het interieur – als je dan niet op het dakterras zit – doet je denken aan een Parijse bistro. Ik vind Juliette een aanrader en mag er graag komen voor brunch/lunch maar ook voor diner. 

En Williamsburg? Ondanks alle aandacht is het zeker een leuke wijk. Doen dus!

Juliette Website

135 N 5th Street, Brooklyn, NY 11249

terug naar Franse Restaurants

terug naar alle Restaurants

terug naar Homepage