Restaurants voor als je naar New York gaat!

Wie al in New York is geweest kan het weten: De restaurants in deze stad zijn fantastisch! Voor wie er nog niet is geweest: Van tevoren een selectie maken geeft de nodige voorpret en voorkomt teleurstellingen. Het aantal restaurants in New York is zo groot dat wel eens wordt gezegd dat je iedere dag in een ander restaurant kunt eten…voor de rest van je leven! 

Met zoveel restaurants kan het lastig worden om een keuze te maken. Bij From New York helpen we je echter graag! Onderstaand tref je onze eerste selectie van restaurants aan. Er komen er de komende tijd nog veel meer bij dus houd deze pagina in de gaten! 

De restaurants die we selecteerden zijn wat ons betreft echte aanraders: Bij ieder restaurant kun je prima eten, drinken en je vermaken!

Op zoek naar een goed Steak restaurant? Kijk  eens op het overzicht van Steak Restaurants!

Op zoek naar een Aziatisch restaruaurant? Kijk op de nieuwe pagina met Aziatische restaurants!

Op zoek naar een burger en meer? Kijk op de nieuwe pagina met Burgers en meer!

 

Blue Water Grill

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: bij dit restaurant draait het om vis! Het reeds meer dan 20 jaar in New York gevestigde restaurant spreekt op de kaart overigens over Seafood. Het assortiment is dus niet beperkt tot vis maar bevat zeker ook kreeften, oesters etc.. Dit is weer een typische New York’s restaurant: Wil je hier in het weekend eten dan zal je zeker moeten reserveren en eigenlijk kan je op de andere dagen van de week dit ook beter doen. Het restaurant heeft een gezellige bar als je binnenkomt waar je zeker eerst even een glaasje wijn zou kunnen drinken. Je kan in het restaurant in de kelder eten (minder gezellig) alsook op de begane grond en de mezzanine. Zit je in de mezzanine dan heb je een mooi uitzicht op de rest van het restaurant. In de zomer zijn er ook een beperkt aantal tafels buiten aan de zijkant van het restaurant. De kwaliteit van het eten is simpelweg super; al het seafood is super vers. De prijs in dit restaurant is stevig maar voor New York heel normaal. Je vindt dit restaurant op Union Square. Hou je van vis dan is dit restaurant een aanrader!

http://www.bluewatergrillnyc.com/

31 Union Square W, New York, NY 10003

terug naar overzicht

Del Posto

Eén van mijn favoriete Italiaanse restaurants in New York. Del Posto is wat mij betreft een van de restaurants waar je een keer gegeten moet hebben. De aandacht van de bediening voor de gast en de aandacht van de keuken voor het eten dat wordt geserveerd zijn ongekend. Dit is een top restaurant in New York. Del Posto vind je aan de westkant van Manhattan, 1 blok van de Hudson Rivier. Er zijn dichtbij niet heel veel metrostations, dus een taxi of Uber zijn de manieren om er te komen. Het restaurant is groot maar toch intiem gebleven met een prachtige bar waar je voor je gaat dineren echt even wat moet drinken. De wijnkaart is – zoals je van een restaurant op dit niveau mag verwachten – dik in orde, met een nadruk op Italiaanse wijnen. Ben je niet goed thuis in wijn? De sommelier zal je graag helpen een goede keuze te maken. Del Posto is zeker niet goedkoop maar is het wat mij betreft helemaal waard om een keer te gaan eten.

http://www.delposto.com/

85 10th Ave, New York, NY 10011

terug naar overzicht

Dovetail

Eén van mijn favoriete restaurants in New York: Het in de Upper West Side gevestigde Dovetail. Als je op de hoek van de straat uit de taxi stapt heb je niet direct door waar het restaurant zich bevindt. Net om de hoek achter een ingetogen deur met een klein bordje bevindt zich dit pareltje. Na binnenkomt bemerk je direct de kleinschaligheid alsook de rustige atmosfeer in het restaurant. De bediening in dit met 1 Michelin ster toegekende restaurant is prettig en het eten zoals je mag verwachten: fantastisch! Het restaurant is met name Frans georiënteerd en werkt met een kleine kaart met een vooraf vastgesteld menu. Buiten het menu is er een a la carte kaart die overzichtelijk is en waar de items uit het menu ook weer in voor komen. Dovetail is een restaurant in de hogere klasse en laat uitstekend zien dat je in New York – of liever gezegd Amerika – echt niet alleen maar hamburgers met friet kunt eten. Zoals gezegd…een pareltje!

Dovetail Website

103 W 77th St, New York, NY 10024

terug naar overzicht

El Cantinero

New York kent vele Mexicaanse restaurants, dat mag geen verrassing zijn! Maar ben je op zoek naar een authentiek Mexicaans restaurant in New York, dan moet je bij El Cantinero zijn. Ik kwam hier 20 jaar geleden al en eerlijk is eerlijk: er is weinig veranderd! Je vindt het restaurant op University Place net ten zuiden van Union Square. De gerechten zijn heerlijk – vooral de Fajita’s zijn een aanrader, en een dinertje hier koste je niet al te veel. Mexicaans biertje erbij en je wordt helemaal gelukkig! Dus ben je op zoek naar een lekker Mexicaans restaurant en wil je niet te veel uitgeven? El Cantinero is jouw Mexicaans restaurant in New York!

http://www.elcantineronyc.com/

86 UNIVERSITY PLACE, NEW YORK, NY 10003

terug naar overzicht

Katz Delicatessen

Eigenlijk is dit restaurant in New York een must-do als je de stad bezoekt. De pastrami sandwich die je hier kunt krijgen is één van de meest iconische broodjes van New York. We moeten wel eerlijk tegen je zijn over een aantal zaken. Op de eerste plaats: tenzij je een (hele) grote eter bent, is één broodje meer dan genoeg voor je. Op de tweede plaats, het gaat er hier Amerikaans aan toe. Dus net zoals in een Starbucks: Zorg dat je weet wat je wilt bestellen, het is druk en niemand wil wachten 😊. Ten derde: Komt het restaurant je bekend voor? Dat zou kunnen, de beroemde scene – ja die – uit de film ‘When Harry met Sally’ is hier opgenomen.

Kom ik iedere keer als ik in New York ben in dit restaurant? Nee, zeker niet. Moet je er een keer geweest zijn? Ja zeker wel! Je vindt Katz Delicatessen op East Houston street in het minder bekende maar zeker leuke LES wat staat voor Lower East Side.

http://www.katzsdelicatessen.com/

205 East Houston Street New York, NY 10002

terug naar overzicht

Le Bernardin

Le Bernardin is het sterrenrestaurant van de France sterrenkok Eric Ripert dat al jaren in de top van de New Yorkse restaurant scene meedraait. En eerlijk is eerlijk: wat een goddelijke gerechten weten ze in dit top restaurant in New York op je bord te serveren. Het restaurant is primair op vis georiënteerd dus daar zal vaak de nadruk op liggen in de gerechten. Het restaurant bestaat uit een bar gedeelte waar kleine gerechten worden geserveerd naast je drankje. Het restaurant gedeelte – dat nog niet zo lang geleden een upgrade heeft gekregen, vind je aan je linkerkant als je binnenkomt. Wil je in Le Bernardin eten dan zal je op tijd moeten reserveren. Met zijn 3 sterren is dit restaurant ondanks de rekening die fors kan uitvallen, vaak uitverkocht. De keren dat ik er zelf heb gegeten is dat echter prima bevallen. Zeker een aanrader!

https://www.le-bernardin.com/

155 W 51ST ST, NEW YORK, NY 10019

terug naar overzicht

Manzo

Denk ik aan pasta in New York, dan denk ik direct aan Manzo! Dit restaurant bevindt zich in Eataly wat een samentrekking is van Eat en Italy. Eerst even kort over Eataly; dé plek voor foodlovers. Wat een veelvoud aan eten en drinken uit Italië vind je hier! Op de eerste plaats, reserveer! Zowel voor de lunch als het diner kan het hier behoorlijk druk zijn en als je zonder reservering komt aanlopen zal je waarschijnlijk lang moeten wachten, zelfs voor een plekje aan de bar. Het eten bij Manzo? De pasta’s zijn verrukkelijk en van zeer hoge kwaliteit. Het mag duidelijk zijn dat de oriëntatie van dit restaurant Italiaans is, echter dan wel op de moderne New Yorkse stijl: kwaliteit met een hoofdletter K. De kaart beslaat voorgerechten, hoofdgerechten (pasta én vis-/vleesgerechten) en uiteraard zijn er de nodige wijnen te bestellen. Zowel een mooie selectie per glas als hele flessen.

Manzo Website

200 Fifth Avenue, New York, NY 10010

terug naar overzicht

Laatste update: 4 september 2018

Foto’s: hetzij From New York hetzij website Restaurant.