Daniel

Daniel

De afgelopen jaren is er de nodige kritiek geweest op Chefkok Daniel Boulud en zijn flagship restaurant Daniel. Wat mij betreft toch enigszins onterecht.

Even voor de duidelijkheid, waar hebben we het over? Daniel is het toprestaurant van Chefkok Daniel Boulud die in totaal 7 restaurants/horecagelegenheden in New York heeft.  En Daniel draait al jaren in de top van de New Yorkse restaurantscene mee. Recent is het restaurant volledig gerestyled en heeft het een moderner uiterlijk gekregen. 

De stijl van Daniel? Enerzijds zou ik zeggen Frans – vandaar deze categorie – maar het restaurant zou zeker niet misstaan in de categorie Modern Amerikaans. Bij Daniel – dat 2 Michelin sterren heeft – wordt écht op een enorm hoog niveau gekookt met enkel de beste gerechten. 

Hoe vaak ga je dineren? Is dit dan een restaurant waar je iedere maand naar toe gaat? Waarschijnlijk niet – behalve de kosten, het is toch wel prijzig – denk ik dat dit het type restaurant is waar je één keer in de zoveel jaar gaat eten. Als speciale gelegenheid omdat je het verdient hebt of omdat je wat te vieren hebt.

Tot slot, het diner zelf? Magnifique zouden ze in het Frans zeggen. Alles is hier tot in de puntjes verzorgd. En dat geldt uiteraard ook voor de cocktail- en wijnkaart. 

Conclusie: een aanrader!

terug naar Franse Restaurants

terug naar alle Restaurants

terug naar Homepage